SHTERRA HOME

Az éltető otthon

Legtöbbünk számára az otthon sokkal többet jelent, mint egy épület, ahol csak lakunk. Ez egy életerőkkel áthatott tér, mely a benne élő emberek testi, lelki és szellemi egészségét és harmóniáját szolgálja. Kialakításában tiszteletben tartja a természet erőit és lényeit, igazodik az időjárási és környezeti viszonyokhoz.

Építőanyagai főként a természetből származnak, s az ember keze munkája által megnemesítve kerülnek beépítésre. Az igazi otthon hétköznapjaink szentélye. Békés, derűs, barátságos, tartós, kényelmes és oltalmat adó. Akár egy fészek.

TUDATOS FORMA-,
ANYAGVÁLASZTÁS

Felelősségvállalás

TERMÉSZETES ALAPANYAGOK-,
MODERN KIVITELEZÉSI

Kreativitás

ÖKOLÓGIAI EGYENSÚLY,
ÉLTETŐ KÖRNYEZET

Minőség

Büszke lehess az otthonodra!

Célunk olyan környezetbarát, alacsony energiafogyasztású épületek kifejlesztése, amelyekkel jelentősen hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez, környezetünk védelméhez és az építőipar palettáján új, ökológiailag átgondolt megoldások megjelenítéséhez.

Épületeink tervezésénél, építésénél az alábbi szempontok vezérelnek bennünket: 

  • Észrevétlenül, de maradéktalanul lássák el alapvető funkciójukat, vagyis oltalmazzák a bennük élőket, anélkül hogy elvágnák a külső és belső tér közötti kapcsolatot.
  • Alkalmazkodjanak a helyi adottságokhoz és a bennük élők igényeihez. Ha az igények nőnek, az épület legyen képes követni azt.
  • Illeszkedjenek környezetükbe, jelenlétükkel adjanak hozzá a táj harmóniájához.
  • Hasznosítsanak minél több közelben fellelhető, természetes építőanyagot, így maguk is az élettér részévé válnak.
  • A belső terek az anyaghasználatból adódóan kellemes illatúak legyenek, formavilágukkal érintésre inspiráljanak.
  • Legyenek egyediek, gondolatébresztőek, de talán a legfontosabb, hogy a Shterra házak szerethető otthonok legyenek.

A Shterra rendszer újradefiniálja a hagyományos építést, ötvözi a régóta kipróbált és bevált természetes építési anyagokat a jelenkor technológiai tudásával. 

A természetes környezetünkben előforduló, könnyen hozzáférhető anyagok, mint a fa, a , vagy a föld emberemlékezet óta alapanyagai építményeinknek. A gabonatermesztés megjelenésével melléktermékként megmaradó szalma, vagy a nagy mennyiségben található mészkőből előállított mész felhasználásában szintén évezredes tapasztalattal rendelkezünk. A Shterra technológiával készült építményekbe is ezeket az alapvető építőanyagokat használjuk fel. Nagy gondossággal kutatjuk és fejlesztjük ezen alapanyagokból előállítható építőipari termékeket, ügyelve arra, hogy a ma ismeretes építési technológiákba könnyen beilleszkedjenek. Ilyen termékünk lesz például a hő- és hangszigetelésre kiváló szalmapanel, amely nem csak a Shterra Home házak szigetelésére lesz alkalmas, hanem utólagos lélegző szigetelésként is felhelyezhető akár vályogházakra is.

A Shterra Home otthonaiban a kiváló alapanyagok és az innovatív technológiák mellett nagy gondot fordítunk az épületek környezettudatos de a jelen kornak megfelelő gépészeti és villamos rendszereinek kidolgozására. Ajánlataink között szerepelni fog az autonóm téli hőellátás, komplett vízgazdálkodási szisztéma, alternatív szennyvíz- és szürkevíz-kezelés és a mobil applikációkkal vezérelt okos megoldások egyaránt. Olyan innovatív megoldások is megjelennek, mint pl. a mosógépben mosható falburkolat, vagy a mennyezetben elhelyezett földtégla tömeg, amely megoldások költséghatékonyak és emelik az élhető otthon komfortját.

Serendipitous Homebuilders of TERRA

Szerendipikus Otthonteremtők vagyunk

Mert eredeti, innovatív módon kutatjuk ezt a területet, teret engedve a zseniális egyéni vízióknak és meglátásoknak és felismerjük a véletlenszerű egybeesésekben rejlő potenciális lehetőségeket. A cég nyitott minden kezdeményezésre, újításra ami szellemi, kulturális világába beleillik.

Stverteczky Zsolt
Stverteczky Zsolt
Dr. Hajdu Attila
Dr. Hajdu Attila
Bubik Szabolcs
Bubik Szabolcs
Fördős Bence
Fördős Bence

TUDJ MEG TÖBBET

Építészek