SHTERRA HOME

Az éltető otthon

Legtöbbünk számára az otthon sokkal többet jelent, mint egy épület, ahol csak lakunk. Ez egy életerőkkel áthatott tér, mely a benne élő emberek testi, lelki és szellemi egészségét és harmóniáját szolgálja. Kialakításában tiszteletben tartja a természet erőit és lényeit, igazodik az időjárási és környezeti viszonyokhoz.

Építőanyagai főként a természetből származnak, s az ember keze munkája által megnemesítve kerülnek beépítésre. Az igazi otthon hétköznapjaink szentélye. Békés, derűs, barátságos, tartós, kényelmes és oltalmat adó. Akár egy fészek.

TUDATOS FORMA-,
ANYAGVÁLASZTÁS

Felelősségvállalás

TERMÉSZETES ALAPANYAGOK-,
MODERN KIVITELEZÉSI

Kreativitás

ÖKOLÓGIAI EGYENSÚLY,
ÉLTETŐ KÖRNYEZET

Minőség

Büszke lehess az otthonodra!

Célunk olyan környezetbarát, alacsony energiafogyasztású épületek kifejlesztése, amelyekkel jelentősen hozzájárulunk a fenntartható fejlődéshez, környezetünk védelméhez és az építőipar palettáján új, ökológiailag átgondolt megoldások megjelenítéséhez.

Épületeink tervezésénél, építésénél az alábbi szempontok vezérelnek bennünket: 

  • Észrevétlenül, de maradéktalanul lássák el alapvető funkciójukat, vagyis oltalmazzák a bennük élőket, anélkül hogy elvágnák a külső és belső tér közötti kapcsolatot.
  • Alkalmazkodjanak a helyi adottságokhoz és a bennük élők igényeihez. Ha az igények nőnek, az épület legyen képes követni azt.
  • Illeszkedjenek környezetükbe, jelenlétükkel adjanak hozzá a táj harmóniájához.
  • Hasznosítsanak minél több közelben fellelhető, természetes építőanyagot, így maguk is az élettér részévé válnak.
  • A belső terek az anyaghasználatból adódóan kellemes illatúak legyenek, formavilágukkal érintésre inspiráljanak.
  • Legyenek egyediek, gondolatébresztőek, de talán a legfontosabb, hogy a Shterra házak szerethető otthonok legyenek.

A Shterra rendszer újradefiniálja a hagyományos építést, ötvözi a régóta kipróbált és bevált természetes építési anyagokat a jelenkor technológiai tudásával. 

A természetes környezetünkben előforduló, könnyen hozzáférhető anyagok, mint a fa, a , vagy a föld emberemlékezet óta alapanyagai építményeinknek. A gabonatermesztés megjelenésével melléktermékként megmaradó szalma, vagy a nagy mennyiségben található mészkőből előállított mész felhasználásában szintén évezredes tapasztalattal rendelkezünk. A Shterra technológiával készült építményekbe is ezeket az alapvető építőanyagokat használjuk fel. Nagy gondossággal kutatjuk és fejlesztjük ezen alapanyagokból előállítható építőipari termékeket, ügyelve arra, hogy a ma ismeretes építési technológiákba könnyen beilleszkedjenek. Ilyen termékünk lesz például a hő- és hangszigetelésre kiváló szalmapanel, amely nem csak a Shterra Home házak szigetelésére lesz alkalmas, hanem utólagos lélegző szigetelésként is felhelyezhető akár vályogházakra is.

A Shterra Home otthonaiban a kiváló alapanyagok és az innovatív technológiák mellett nagy gondot fordítunk az épületek környezettudatos de a jelen kornak megfelelő gépészeti és villamos rendszereinek kidolgozására. Ajánlataink között szerepelni fog az autonóm téli hőellátás, komplett vízgazdálkodási szisztéma, alternatív szennyvíz- és szürkevíz-kezelés és a mobil applikációkkal vezérelt okos megoldások egyaránt. Olyan innovatív megoldások is megjelennek, mint pl. a mosógépben mosható falburkolat, vagy a mennyezetben elhelyezett földtégla tömeg, amely megoldások költséghatékonyak és emelik az élhető otthon komfortját.

Serendipitous Homebuilders of TERRA

Szerendipikus Otthonteremtők vagyunk

Mert eredeti, innovatív módon kutatjuk ezt a területet, teret engedve a zseniális egyéni vízióknak és meglátásoknak és felismerjük a véletlenszerű egybeesésekben rejlő potenciális lehetőségeket. A cég nyitott minden kezdeményezésre, újításra ami szellemi, kulturális világába beleillik.

Stverteczky Zsolt
Stverteczky Zsolt
Dr. Hajdu Attila
Dr. Hajdu Attila
Bubik Szabolcs
Bubik Szabolcs
Fördős Bence
Fördős Bence

A SHTERRA OTTHONTEREMTŐ KFT.

Értéktárs Vállalkozás

TUDJ MEG TÖBBET

Építészek